Laten we het eerst even checken: je houdt van kamperen, toch? Oké, want anders is dit artikel niet voor jou en het is best een lang artikel 🙂

1. Vaste standplaats

Goed, je houdt dus van kamperen, maar niet van te veel gedoe. Als je gaat kamperen ga je naar de camping, zet de caravan neer en de vakantie is begonnen. Je bed en keuken heb je mee, alleen de voortent moet nog even worden op gezet. Je geniet één, twee of nog meer weken van de uitgekozen plek en dat is helemaal goed. Het is praktisch want, (je hebt misschien nog kleine kinderen en) je kunt de omgeving goed verkennen, weet wat het leukste restaurant is en wat de mooiste plekjes zijn om te wandelen of op het strand te zitten, je maakt nieuwe vrienden. Kortom, genoeg redenen om voor een vaste standplaats te kiezen. Goed bed Mink room with a viewMet de MINK 2.0 sportscamper (of sportscaravan) kan dat natuurlijk ook gewoon. Het bed, dat zit, of eigenlijk ligt 😉 , wel goed, want het matras is waarschijnlijk dikker dan thuis op je eigen bed. Hoewel de keuken wat primitiever is dan die van thuis, is hij toch ontzettend ruim. Uitgerust met veel praktische opberg en koel mogelijkheden en om te koken hoef je niet naar binnen. Dus geen bloemkoollucht als je gaat slapen. Kleine kinderen Met kleine kinderen op vakantie, dat is een ander verhaal. Met 1 klein kindje gaat het nog makkelijk want in de MINK is plaats voor 1 kleine dreumes in het dwars geplaatste bunk bedje, gezellig in de cabine. Zijn je kinderen al ietsje ouder? Dan passen ze helaas niet in de MINK 2.0 Sportscamper… Maar is dat eigenlijk een probleem? Dan willen ze al snel in hun eigen tentje, Stoer hoor! En met pubers past al die extra bagage makkelijk in de mink tijdens de reis. Op je prachtige bestemming aangekomen haal je het er zo uit om het kamp te maken! (tip: Vergeet het kampvuur niet) Dan is de MINK dus ook weer echt de moeite waard. Maar goed, laten we ervan uitgaan dat jij een vader of moeder bent van 2 of meer kleine kinderen. Of van pubers die WIFI zien als een eerste basis levensbehoefte. Dan zijn grotere campings met leeftijdsgenoten echt een uitkomst, met de MINK heb je de mogelijkheid om af te wisselen en het zo iedereen naar zijn zin te maken.

2. Afzien en bikkelen

Jij houdt van ECHT kamperen, die commerciële campings zijn echt niks voor jou. En al helemaal niet tijdens het hoogseizoen. Jij gaat voor natuur, activiteit, lekker buiten zijn en aan het einde van de dag kapot neerploffen in je tent. Wild and Free Kamperen is afzien, want alleen als je s’nachts de koude wind langs je voelt waaien en je neus er bijna afvriest, het je ondanks de regen toch lukt om het kampvuur aan te krijgen, alleen dan ben je in je element. Heel eerlijk… ook dan is de MINK niks voor jou. Outdoor Mink sportscamper in de sneeuwWant terwijl jij terug komt van het raften, mountainbiken of skiën zet je via de app de standkachel alvast aan (een beetje vals spelen maar er is toch niemand die het ziet ;-). Zodra je dan aankomt bij je MINK caravan, is de cabine al heerlijk opgewarmd zodat je lekker kunt neerploffen op een warm bed. Waarna je op je rug liggend kijkend door het panorama dakraam kunt genieten van het noorderlicht of de vallende sterren. Of tijdens de warmere dagen met de zijramen open en de muskietennetten er voor, prik vrij de frisse lucht opsnuift en slaapt onder de sterren naast die mooi waterval. Maar wel op een hotel waardig bed… Het zonnepaneel zorgt ervoor dat je zowel in de cabine als in de keuken altijd led verlichting hebt, dus ook een boek lezen kan gewoon zonder zaklamp tussen je tanden :). En terwijl je lekker leest laad je telefoon of tablet ook nog eens op. Echt bikkelen is het dus niet. En, oh ja, die mountainbikes of ski’s neem je natuurlijk gewoon mee voor op de MINK!

3. Mobiliteit

MINK achter de auto in de natuurMisschien weet je allang dat een caravan of vouwwagen op een vaste standplaats niets voor jou is. En ook afzien en bikkelen in een tent is niet jouw ding. Jij trekt gewoon graag rond. En ontdekt graag nieuwe plekken. In dat geval ben je misschien wel in het bezit van een luxe camper of de trotse bezitter van een zelf omgebouwde hippe Volkswagen bus. Je kunt er al lekker op uittrekken en elk moment beslissen om ergens te blijven of weer verder te trekken. Heerlijk die vrijheid… tot je op de plek van bestemming bent, alles hebt geïnstalleerd, het eten bijna klaar is en er achterkomt dat je stokbrood bent vergeten. Als de dichtstbijzijnde supermarkt dan een eindje weg is zit er niks anders op om alles op te pakken (tenzij je fietsen mee hebt natuurlijk) en naar de supermarkt te racen. En als het strand net even te ver weg is van de camping om te lopen, tja, dan kun je daar helaas toch niet heen. Of je verlangt naar je auto als je na 4x steken die bocht in dat stokoude dorpje dat je wilt bezoeken nog net niet kunt maken. Als dit iets is wat je niet herkent, ook dan is de MINK niet echt een aanvulling. Je hebt het dan gewoon goed voor elkaar. Vrijheid Maar herken je dit wel, dan is het toch wel goed om te weten dat je met de MINK wel even snel de auto kan pakken, want die is zo afgekoppeld. Maar ook de fiets is natuurlijk geen probleem, want ook die kun je gewoon mee nemen op het cargoplatform voor op de MINK. Solo Zelfs alleen reizen is met de MINK een fluitje van een cent. Want je rijdt de MINK eenvoudig naar de plek waar je hem wilt hebben, koppelt hem af en zet hem zonder problemen in je eentje op de juiste plaats. Et voilà: de vakantie is begonnen.

4. Duurzaamheid

Ik had gezegd 3 reden waarom je de MINK NIET moet kopen. Dus nummer 4 hoort daar niet bij. Klopt helemaal, maar toch moet ik nog even de duurzaamheid benoemen van de MINK. Dat is dus een reden waarom je hem zeker WEL zou willen kopen. Elektrische of kleine auto MINK en elektrische autoVeel mensen houden ervan om te kamperen en gaan daarom op pad met een caravan of vouwwagen. Om hier mee op pad te gaan rij je een heel jaar lang met een flinke auto rond, anders mag je hem niet trekken. Voor de MINK, een vedergewicht van 520 kg, is dat niet nodig, die kan namelijk ook gewoon achter een kleine personenwagen en zelfs achter een elektrische auto zonder dat je opeens een extra rijbewijs hoeft te halen! [link artikel NU.nl] De MINK is namelijk een perfecte match voor een elektrische auto. Door het hoge eigen gewicht van de elektrisch auto is een traditionele caravan vaak al te zwaar om met een B-rijbewijs te mogen trekken. Maar niet voor de mink want voor de meeste elektrische auto’s geldt dat je deze zonder problemen aan kunt koppelen. Voetafdruk Daarnaast kun je de MINK ook uitbeiden met een zonnepaneel waardoor je ook midden in het bos elektriciteit hebt en in het donker buiten kunt koken omdat deze verlicht is met indirecte leds. Het brede chassis en de aërodynamische vormgeving zorgt ervoor dat de MINK teardrop caravan tijdens het rijden nauwelijks zal trekken. En het brandstof verbruik aanzienlijk lager is als met een traditionele caravan. Bij alle ontwerp keuzes is nagedacht over de duurzaamheid en recyclebaar zijn van het materiaal. Ben jij er klaar voor om de stap naar duurzaam reizen te gaan zetten met deze leuke, innovatieve en hippe teardrop caravan? Maak vrijblijvend een afspraak en kom de MINK een keer bekijken in Westerhoven of Lelystad. Laat de MINK maar eens zien ik neem liever eerst contact op

Neem nu contact op voor een vrijblijvende bezichtiging.

Viking Campers werkt met bezichtigingen op afspraak. Dit kan ook 's avonds en in het weekend. Vul het contactformulier op de site in of bel 06-48251477 om meteen iets in te plannen. We hebben modeljaar '23 nu op voorraad.

 

Benieuwd? Neem dan contact met ons op.

 

Vraag ook naar de warme herfst actie!

We nemen zo snel mogelijk contact op!